ЗА НАС

ШКОЛА АСЛАН

Ако се чудите какво означава думата АСЛАН и сте я виждали само в кръстословиците, то това е значението на остарялата дума за ЛЪВ. Произходът й е от старобългарски език, като могат да се открият етимологични връзки и с тюркски. Така се казва и героичният лъв, който символизира Исус Христос в „Хрониките на Нарния“ - популярна поредица от романи за деца, смятана за един от шедьоврите на К. С. Луис.

Как учим?

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС?

НИЕ СМЕ МЛАДИ И АМБИЦИОЗНИ УЧИТЕЛИ, КОИТО ОБИЧАТ РАБОТАТА СИ И НАЙ-ВЕЧЕ - РАБОТАТА С ДЕЦА!

НИЕ НЕ ПРОСТО ПРЕПОДАВАМЕ - НИЕ ВДЪХНОВЯВАМЕ!

НАШАТА МИСИЯ Е УЧЕНИЦИ, КОИТО СА МИСЛЕЩИ ХОРА, УСПЯВАТ И ПОСТИГАТ ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ И УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!

НИЕ НЕ ПРОСТО ПРЕПОДАВАМЕ УЧЕБНИЯ МАТЕРИАЛИ - НИЕ НАСЪРЧАВАМЕ ДЕЦАТА ДА МИСЛЯТ, ДА ИЗРАЗЯВАТ ПОЗИЦИИ, СМЕЛО ДА ЗАЯВЯВАТ И ОТСТОЯВАТ СЕБЕ СИ!

АДМИРИРАМЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТТА, ТРУДОЛЮБИЕТО, ПОСТОЯНСТВОТО И ЦЕЛЕУСТРЕМЕНОСТТА.

ВЯРВАМЕ, ЧЕ НАУКАТА Е В ОСНОВАТА НА ПРОСПЕРИТЕТА, КАКТО НА ИНДИВИДА, ТАКА И НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, ЗАЩОТО...

БЕЗ НАУКА, НЯМА СПОЛУКА!

Къде учим?

Школа Аслан
Школа Аслан
Школа Аслан

Нашите учители

Кремена Рикова
КРЕМЕНА РИКОВА

Нищо не може да убегне от зоркия поглед на г-жа Рикова! Тя винаги е в епицентъра на събитията и стреля право в десетката с остър ум, ерудиция, завиден професионализъм и премерен оптимизъм!

Кремена Рикова е олицетворение на новия, модерен будител, който се бори за широки кръгозори, за нови възприятия на заобикалящия ни свят, за една различна перцепция днес-тук и сега! Нормите, догмите, "мисленето в черупка", границите, са все понятия, които тя разбива на парченца в своите часове, защото за нея литературата е отвъд редовете и клишето "Какво е искал да каже авторът?".

Нестандартен подход, типичен за един журналист и мъдрост, прилична на един филолог!

Кремена Рикова е възпитаник на Класическата гимназия - Национална гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в гр. София, след това следва "Българска филология" в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и завършва магистърска степен "Компютърна лингвистика. Интернет технологии в хуманитаристиката" отново в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Стефка Рангелова
СТЕФКА РАНГЕЛОВА

Г-жа Рангелова е млада по дух и излъчване, с енергия и ентусиазъм за стотина... и умело се вписва в нашия екип. Нейната любов към думите е "стара любов". Тя ги реди в радио и телевизионно предавания, във вестници, в класната стая...

В Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" пък е била сценарист и водещ на литературни срещи - с най-добрите съвременни поети и писатели на България.

Тази своя любов към словото, г-жа Рангелова с лекота предава и на своите ученици. Стефи е верен "служител" на българския правопис и правоговор. И дава всичко от себе си, за да се наредите сред ревностните пазители на богатия ни език.

Ще ви запознае с "и" с ударение /ѝ/, за което винаги отбелязвате, че не е буква в българската азбука. А с краткия и пълен определителен член, с причастията и наречията ще станете приятели! Гарантираме Ви!

Забравихме да кажем, че е магистър - "Българска филология". Завършила е Шуменският университет, а след това и Великотърновският. Но... това едва ли е толкова важно?! Важното е, че няма да забравите нейните уроци никога!

ДЕСИ ПИНГЕЛОВА
ДЕСИ ПИНГЕЛОВА

Деси е амбициозна, усмихната личност, която е отворена към света и неговите чудатости.

Учи "Английска филология" в Софийския университет, като приема английския език за своя стихия - дотам, че е успяла да го направи част от себе си.

Интересите ѝ се разпростират в множество посоки - като философия, психология, изкуство, книгознание и др. Нейни стихове топлят страниците на университетския вестник, а гимназиалните списания на Хуманитарната гимназия в Пловдив имат честта да бъдат част от развитието ѝ в боравенето с думи.

Деси е топла личност, която прави всичко по силите си, за да помага на хората около нея. Затова подбира такива подходи в обучението, които доставят удовлетворение и радост от постигнатия успех. Обича да експериментира и да “играе” с езика, което печели доверието на всички.

А широката й усмивка отварят вратите на всеки желаещ да достигне до тайните на английския език!

ОБРАЗОВАТЕЛНА ШКОЛА АСЛАН

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НИ

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочетете още