ПРОБНА МАТУРА БЕЛ 12 клас – през ПРОЛЕТНАТА ВАКАНЦИЯ!

Тествай знанията си с нашата пробна матура по БЕЛ за 12 клас!

от Кремена Рикова
0 коментар 545 прочитания
пробна матура

Държавният зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература (БЕЛ) за 12 клас през 2022 г. ще бъде по нова програма. Той ще се проведе на 18 май 2022 г. и е задължителен за всички ученици, които завършват средно образование в България.

Ние, от образователна школа АСЛАН, решихме да останем верни на принципите си – за качествено обучение и в тази връзка решихме да организираме ПРОБНА МАТУРА по БЕЛ за 12 клас през пролетната ваканция.

Кога?

Изпитът ще се проведе като реалната матура през май. Датите за зрелостните са – 7 и 8 април (четвъртък и петък).

Начало: 9:00 часа. Изпитът е с продължителност 4 астрономически часа. Край: 13:00 часа.

Или от 14:00 до 18:00 часа.

Всеки желаещ 12-класник може да се запише за пробната матура до 4 април 2022 г. (понеделник). За целта трябва да заплатите нуждата такса за изпита до тази дата.

КОЛКО?

ЦЕНА: 40 лв. с ДДС!

КЪДЕ?

В офиса на образователна школа АСЛАН – кв. „Полигона“, бл. 44, офис 3, до The MALL, на бул. „Цариградско шосе“.

КАК?

За да се запишете за пробната матура, е нужно да заплатите таксата от 40 лв. с вкл. ДДС. Това може да стане по банковa сметка:

IBAN: BG75STSA93000024235839

BIC: STSABGSF

Титуляр: МАЛКАТА БЪЛГАРИЯ ЕООД

Основание: пробна матура по БЕЛ 12 клас – имената на ученика, който ще се явява!

Пробна матура по БЕЛ 12 клас в образователна школа АСЛАН!

На всеки ученик ще бъдат предоставени комплект с въпроси, по модела, одобрен от Министерството на образованието и науката (МОН) и кратка анкетна карта. В комплекта ще има и 3 модула – 1 модул се състои от 20 въпроса; 2 модул – от 20 въпроса с отговорени отговори; 3 модул – писане на есе по житейски проблем; свитък с отговори!

Анкетката карта ще служи за наше улеснение – в нея всеки ученик ще трябва да попълни своите имена, и-мейл адрес, училище, в което учи. На предоставения и-мейл адрес всеки ученик ще получи до 5 дни резултатите си индивидуално!

След приключване на 4 часа всеки явил се на пробната матура ще трябва да предаде своя комплект за проверка. Резултатите ще бъдат обявени до 5 работни дни!

По време на пробната матура в залата ще бъдат не повече от 4-ма ученици и ще бъдат спазени всички противоепидиемични мерки! Предлагаме вода, кафе или чай!

Местата са ограничени! При въпроси можете да се свържете с нас на телефоните – 0884902760 и 0878132713!

Повече за матурата по БЕЛ 12 клас по новата програма за 2022 г.!

МОН обявиха преди около месец, че за първи път зрелостниците ще могат да избират между две отделни теми – за интерпретативно съчинение и за есе. Това предвиждат новите изпитни варианти. По-малкоще са и затворените въпроси, а със свободен отговор – повече!

Общият брой на въпросите остава непроменен – 41.

С избираем отговор вече ще бъдат само 22 от тях – с осем по-малко от миналата година. 16 ще са задачите с кратък свободен отговор, които няма да изискват възпроизвеждане на наизустена информация. Други две ще са за създаване на текст в рамките на 4-5 изречения. И през тази година максималният брой точки на матурата ще е 100. Съчинението или есето ще носят най-много 30 т., а затворените въпроси – 22 т. Изпитът се смята за издържан при минимум 30 т.

Критериите за оценяване можете да видите в БЛОГА ни!

Препоръчани статии

Оставете коментар

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочетете още