fbpx

Как да успеете на изпита по БЕЛ в края на учебната година?

Учениците от 4, 7, 10 и 12 клас задължително полагат изпит по български език и литература

от mitko dimitrov
2,7K прочитания
уроци по английски

Всеки ученик, който учи в българско училище, в края на учебната година прави своята равносметка. Дали това ще стане под формата на успеха му за годината от всички оценки, или от резултатите му от задължителните изпити в края на годината – като изпита по български език и литература (БЕЛ), понякога среща разочарование и неудовлетворение. Единици са децата, които се справят, без никакви затруднения, с тестовете и изпитванията.

Защо да изберете нас?

Запознати сме с детайлите!

Ако се чудите как да се справите със задължителните изпити в края на учебната година по български език и литература (БЕЛ), сте на правилното място! Учениците от 4, 7, 10 и 12 клас в края на втория срок полагат задължителни изпити. След 4, 7 и 10 клас се завършва с национално външно оценяване (НВО) по БЕЛ и математика.

Зрелостниците пък завършват с държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по БЕЛ върху учебния материал от общообразователната подготовка в 11 и 12 клас. Вторият задължителен ДЗИ е по профилиращ учебен предмет по избор, с изключение на БЕЛ.

Постигаме успех чрез иновативно обучение!

С образователна школа АСЛАН можете да бъдете спокойни за успеха на изпита по БЕЛ. Ние предлагаме уроци по БЕЛ, като организираме различен тип обучения – индивидуални уроци, малки групи и интензивен курс. Групите ни са малки, защото залагаме на качеството и искаме да обърнем нужното внимание на всекиго!

Как протичат уроците при нас?

В рамките на 90 минути ще наблегнем на изучавания материал по БЕЛ. Използваме най-различни иновативни методи за обучение – не залагаме само на традиционните начини за учене: с тетрадка и учебник. Ученикът ще усвоява нови знания по време на нашите уроци, с помощта на новите технологии – видео клипове, лаптопи, интерактивни тестове – елементи, които ще помогнат на ученика не да наизустява материала, но  да го разбира, запомня и интерпретира по-лесно, като превърне знанията в умения!

Четем произведенията!

Освен това, ние четем! Ако един ученик не е запознат със самия текст, няма как да се докосне до стила на писатели, да усетя идеята илида изкаже мнение… Важна част от подготовката за изпитите по БЕЛ при нас е, че ние прочитаме ОТ-ДО текстовете, които са в конспекта за изпитите. Чудите се как ще успеем да прочетем целия роман „Железният светилник“ на Димитър Талев? Запишете се за уроци по БЕЛ в образователна школа АСЛАН и ще разберете!

Имаме страхотен екип, с който ще успеете!

Екипът ни от преподаватели е от млади учители, които не се страхуват да залагат на новото – умело съчетаваме ресурси като Zoom, Ucha.se,  интерактивни учебници на E-Prosveta в работния процес, като целта е да надградим знанията от училище с нови, по-интересни за заобикалящия ни свят. Ние не забраняваме мобилните телефони по време на час – но ги използваме единствено с учебна цел!

уроци

За учениците, на които им предстои НВО по БЕЛ в 7 клас!

Образователна школа АСЛАН предлага уроци по БЕЛ за НВО след 7 клас. По време на обучението се набляга на изпитното съдържание по БЕЛ от 5, 6 и 7 клас. Часовете се провеждат в удобно време, като в рамките на 90 минути се провеждат 2 учебни урока от 40 минути. Могат да бъдат веднъж или два пъти в седмицата, според необходимостта и нивото на ученика. Повече за графика ни, както и цените можете да научите ТУК! Имайте предвид, че изпитът по БЕЛ след 7 клас е през юни месец!

За учениците, на които им предстои НВО по БЕЛ в 10 клас!

Образователна школа АСЛАН организира уроци по БЕЛ за НВО след 10 клас. Преговаря се материалът от 8, 9 и 10 клас, за да се постигне максимален ефект на изпита. В рамките на уроците регулярно се провеждат пробни изпити, под формата на тест, по одобрения модел на МОН. Повече за графика ни и различните варианти за организация на уроците по БЕЛ за десетокласниците можете да разберете в сайта ни! НВО по БЕЛ за 10 клас е на същата дата, на която е и НВО по БЕЛ за 7 клас!

За ученици, на които им предстои ДЗИ по БЕЛ в 12 клас!

Матурата за 12 клас по БЕЛ ще включва задачи от новата програма, одобрена от МОН. За първа година зрелостниците ще трябва да наблегнат на ново учебно съдържание, сформирано от задължителни модули. Творбите и авторите са групирани в 9 тематични модула – по определени критерии и включват материал от 11 и 12 клас. Учебното съдържание, на което ще наблегнем по време на учебния процес, е по новата програма – можете да се запознаете с нея ТУК. По време на уроците по БЕЛ запознаваме с учебния материал всеки курсист, като редовно организираме пробни тестове и матури, за да може наученото да бъде упражнено на практика.

За да се запишете за нашите уроци по БЕЛ за 12 клас за ДЗИ по новата програма, разгледайте различните ни варианти на обучение – индивидуални уроци, интензивен курс, както и ЦЕНИТЕ, и възможния ГРАФИК – през седмицата или събота и неделя!

индивидуални уроциЗа да се запишете на нашите уроци или просто искате да ни зададете своите въпроси, можете да се свържете с нас – като отправите запитване в сайта ни, пишете ни през контактната форма или просто ни се обадите!

А ако ви е любопитно да разберете кои сме ние и къде се намираме, разгледайте и харесайте Фейсбук страницата!

Препоръчани статии

Оставете коментар

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочетете още