fbpx

Повече неучебни дни за учениците през ваканция 2023 г.

И двете междусрочни почивки ще са по-дълги от тези досега. Коледната ваканция - 10 дни!

от Admin
1,7K прочитания
Междусрочната ваканция 2023

По-дълги междусрочни вакации и повече неучебни дни през ваканция 2023 г. предлага образователното министерство да имат учениците и учители през новата учебна година.

Така се цели по-равномерно разпределение на почивките и учебните дни през 2022/2023 г. Според проекта на заповед, публикуван за обществено обсъждане, последният ден на октомври 2022 г. ще бъде неучебен. Така есенната ваканция ще бъде 5 дни, включително празничния 1 ноември.

Ваканцията между първия и втория срок също ще бъде 5 дни

– от 1 до 5 февруари 2023 г. Досега тя беше само 1 ден, което е твърде малко за възстановяване на силите на учители и ученици.

За да компенсира недостатъчното време за отдих, миналата зима министърът на образованието и науката обяви четири допълнителни дни за неучебни и заедно със съботите и неделите училищата затвориха за цели девет дни.

Сега по-дългата междусрочна почивка става норма.

Коледната ваканция ще е 10 дни

Последните учебни занятия за 2022 г. ще бъдат на 23 декември. Учениците ще се върнат в клас на 3 януари 2023 г.

Великденската ваканция ще започне на 8 април 2023 г. за учениците от I до XI клас и на 12 април за дванадесетокласниците. Всички ще влязат отново в училище на 18 април 2023 г.

Препоръчани статии

Оставете коментар

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочетете още