fbpx

ПО СТЪПКИТЕ НА ПИСАТЕЛИТЕ

Теория + Практика - Успех!

от mitko dimitrov
1,5K прочитания
индивидуални уроци БЕЛ

Иновативен метод за преподаване – чрез опит, емоция и впечатление учениците ще затвърждават знанията си. Предвиждат се учебни еднодневни екскурзии, в които ще посещаваме родни места на изучаваните автори и ще вървим по стъпките на техните герои.

Учебни екскурзии

„Да изгоним злото“– фолклорен международен фестивал на маскарадните игри в гр. Перник (януари)

„О, Шипка“ – по стъпалата към свободата! (последна седмица на м. март)

„Да се завърнеш в бащината къща – копривщенски герои“– родно място на писателите и борци за свобода – Георги Бенковски, Димчо Дебелянов, Любен Каравелов, Тодор Каблешков и други достойни българи (април)

„Пътуване назад в миналото“– посещение на китна Трявна и красивия Ловеч- родни места на Славейкови- баща и син и на Димитър Димов – (април)

„По стъпките на баба Илийца“ – посещение на гр. Враца, вр. Вола, с. Челопек и Черепишки манастир (първа седмица на м. май)

„От Символизъм, през Авангардизъм до Съвремието по Тракия“– посещение на родните места на писателите Пейо Яворов, Гео Милев и Николай Хайтов (юни)

„До Свищов и обратно“– на гости на Щастливеца (първа седмица на октомври)

„Възрожденски тайни“– Сопот, Карлово, Калофер –рождени градове на Патриарха на българската литература Иван Вазов, на Дякона Левски и ненадминатия Христо Ботев (октомври)

„На гости в Шоплъка“– с. Байлово – родно място на Димитър Иванов Стоянов, познат в нашата литература като Елин Пелин – „майсторът на късия разказ“ (ноември)

„Сред бялата тишина на планината“ – посещение на гр. Банско – родно място на Никола Вапцаров (декември)

„Из София“ – посещаване на обекти, свързани с българската литература (при удобно време)

Предвидените в нашата програма  екскурзии ще се извършват при възможност и спазване на всички предписани мерки, свързани с COVID-19.

Препоръчани статии

Оставете коментар

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приемам Прочетете още